От какво се нуждаете за партия тенис

Тенисът е изключително вълнуващ и интересен спорт, водещ началото си от Франция в края на XII век. Днес хората, които играят тенис по целия свят са милиони.

За да се насладите на партия игра на тенис са ви необходими тенис корт, подходящо облекло и специално оборудване, включващо топки, ракета и кордаж.

Облеклото

При избора на облекло, важно е да изберете леки, дишащи материи в светли цветове (най-добре в бяло), за да не привличат слънчевите лъчи. Лицето и главата си можете да предпазите с шапка с козирка. 

Ракетата

Думата „ракета“ (от френското raquette) произхожда от арабската дума за длан на ръката – rakhat. Ракетите са най-съществената част от тенис оборудването. С течение на времето конструкцията се изработва от масивна дървесина, метални сплави и карбонови композитни материали. Тъй като способностите и качествата на всеки играч са индивидуални, на пазара се предлага богата гама ракети, с разнообразие в материала, теглото и размера. Най-необходимите качества за един играч са силата на удара и контролът. Изборът на ракета, която отговаря на техническото ниво на играча, може значително да улесни усвояването на тези умения. Олекотените ракети с по-тежка глава създават повече напрежение и натоварват повече ръката, в сравнение с ракетите с по-тежка дръжка и олекотена глава. Размерът на главата на ракетата също е съществен фактор. За начинаещите по-подходящи са моделите с по-голяма глава, докато по-напредналите играчи могат спокойно да използват и по-малки.

Кордажът


Не бива да се подценява важността на кордажа на ракетата. Той има съществената задача да отпрати топката с прецизност. Видът на кордажа има важно значение за ръката и китката на играча. Дебелината, обтягането и материалът на кордажа оказват ефект върху силата на ударите, комфорта и точността. Може да бъде естествен, синтетичен или хибриден. Неподходящият кордаж може да съсипе дори и ракета от най-висок клас.

Топки

Размерът на топките за тенис варира в диаметър от 6.35см до 6.67см. Теглото им е в рамките на 56.7 – 58.5гр, а цветът им е жълт. Топките за тенис се делят на „бавни“ и „бързи“. Първият тип са стандартни и са подходящи за всеки корт и всеки терен. Вторият вид топки са по-твърди и бързи. Използват се при игра на тенис кортове, при които за настилката са използвани материали, имащи способността да забавят скоростта на топката. Съществуват и трети тип топки, които са малко по- големи и по-бавни. Подходящи са при терен, при който вложените материали ускоряват скоростта на топката. Тези топки, предназначени за специфични условия на тенис корта влизат в производство след 1989г.

Със сигурност ще се нуждаете и от голям и здрав спортен сак, където да носите екипировката си. Тук можете да разгледате нашата богата колекция от големи и функционални спортни сакове. 

Лукас Ларинс

Писател и блогър

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може също да ви хареса:

Всички права запазени. 2024 © legea.bg