Най-скъпите баскетболни обувки в историята

Баскетболът е един от най-популярните и любими спортове в целия свят. Из цялото земно кълбо ще откриете фанатизирани фенове, които боготворят хора като Майкъл Джордан, Лари Бърд, Коби Браянт, Меджик Джонсън и Карим Абдул Джабар. Ако сте фенове на този зрелищен спорт, най-вероятно сте се зачудили кои са най-скъпите баскетболни кецове в историята.

Ако някога сте играли баскетбол, със сигурност сте наясно колко важна и необходима е правилната баскетболна екипировка и най-вече удобните и здрави баскетболни кецове. Удачно подбраното облекло ще ви даде усещане за стил и възможност да играете с истински ентусиазъм на звезда от NBA. Правилните аксесоари и удобни баскетболни обувки ще ви дадат по-добър вертикален отскок и ще сведат до минимум възможността от подхлъзване и неприятни контузии. Ето кои са най-скъпите баскетболни кецове в историята:


Nike`s Air Force One – Lebron James Edition


Air Force I на Nike e една от най-класическите и популярни обувки в историята. От спортния гигант създадоха тази специална обновена версия на добре познатия си модел специално за баскетболната звезда LeBron James през 2004 година. Обувката изглежда превъзходно със своето съчетание от черно и червено. Произведени са едва 12 чифта от този модел и цената, която трябва да заплатите за удоволствието да се разхождате с тях на краката си, ако изобщо можете да си намерите от този модел, е $2600.


Air Jordan XI


Първият модел на тези кецове е пуснат в продажба през далечната 1995 година. През същата година великият Майкъл Джордан носи точно тези кецове, когато решава сблъсъка с Атланта Хоукс в последната секунда на мача. Благодарение на своята подметка, която е подплатена с карбонови нишки, обувките са изключително леки и удобни за носене. Майкъл Джордан е толкова впечатлен от лекотата и бързината, с която го даряват тези кецове, че продължава да използва моделът и през следващата година. Този модел все още може да бъде поръчан по интернет срещу скромната сума от $2800.Golden KB8


Макар марката Adidas да е по-популярна сред феновете на футбола, тя е дала и някои от най-красивите и удобни баскетболни обувки в историята. Този модел е вдъхновен от легендата на „Лос Анджелис Лейкърс“ Коби Брайънт и носят номера, с който той играе в ранните години от кариерата си – 8. Когато през 2004 година Брайънт подписва договор с конкурентите от Nike, моделът сменя името си на „The Crazy 8”. В наши дни най-често този модел кецове се носи от холивудски звезди, тъй като и до този момент цената му си стои на $3000 за чифт.


Air Jordan III


Този модел е определян като един от най-революционните в историята на баскетболните обувки. Създаден е от дизайнера Тинкър Хетфийлд. Първото появяване на пазара на Air Jordan III е през 1988 година. Това е първият модел, който въвежда на пазара марката „Nike Air”. Днес цената на един чифт е около $4500. В едно от своите интервюта легендата Майкъл Джордан казва, че това е бил един от най-добрите му модели.


Air Jordan VII


Този модел баскетболни кецове струва $7200. За първи път се среща на Олимпийските игри в Барселона през 1992 година. И до ден днешен много атлети твърдят, че това е една от най-добрите и удобни спортни обувки на всички времена.

Air Jordan I


Този модел е съвременна преработка на класическия модел на Nike от 1985 година в чест на 30-тата годишнина от пускането им на пазара. Произведени са едва 12 чифта от тях и цената им може да достигне до колосалните $25 000.

Лукас Ларинс

Писател и блогър

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може също да ви хареса:

Всички права запазени. 2024 © legea.bg