Най-невероятните спортни рекорди

Вярвате или не, но в света на спорта понякога ставаме свидели на изумителни неща, които просто са твърде невъзможни дори човек да си ги представи, а какво остава и да ги направи на практика. Истината е, че в света на спорта има някои рекорди, които просто няма как да бъдат покорени. Понякога се случва атлет не просто да прескочи границите на собствените си възможности, а да прескочи границите на възможното. В този материал ще ви представим няколко спортни рекорда, които просто са твърде изумителни, за да бъдат подобрени.


Бил Ръсел – 11 титли в 
NBA


Членът на „Залата на славата“ и легенда на Бостън Селтикс, Бил Ръсел определено може да е спокоен за своя рекорд, тъй като едва ли някой може да го подобри. По негово време баскетболът е изглеждал по съвсем различен начин от това, което наблюдаваме днес, но това не значи, че постижението му не е било достатъчно изумително. 11 титли от 13 сезона професионална кариера. На практика Бил Ръсел не може да носи едновременно всички пръстени, които печелил през годините.


Уилт Чембърлейн – 100 точки в един мач


Във времената, когато баскетболът не беше чак толкова популярна спортна лига, един талатлив гигант на име Уилт Чембърлейн направи нещо изключително. В Хърши Спортс Арена в Пенсилвания той отбеляза колосалните 100 точки в един мач. В своята ера Чембърлейн е бил най-доминиращият играч, който е господствал над всички останали. Този рекорд и до ден днешен остава неподобрен, а е много вероятно и никога да не падне. Най-близкото постижение до този рекорд дойде едва преди няколко години, когато Коби Брайънт отбеляза 81 точки в един мач срещу Торонто Раптърс.


Роки Марчиано – Непобедимият шампион по бокс в тежка категория


Роки Марчиано е професионален боксьор в тежка категория и е единственият шампион, който не познава вкуса на загубата през цялата си кариера. Перфектна серия от 49 победи в 49 мача, от които 43 са с нокаут. Можете ли да се представите да останете непобедими през цялата си кариера? Не се опитвайте, защото това е в сферата на фантазията. Но не и за Роки Марчиано. И до днес много спортни анализатори го определят като най-великия шампион в историята на професионалния бокс – преди легенди като Майк Тайсън, Ивендър Холифийд, Ленъкс Луис, братята Кличко и дори Мохамед Али. Всички те са били побеждавани поне веднъж.


Юсеин Болт и неговите рекорди на 100 и 200 метра гладко бягане


Има ли нужда изобщо да представяме това лошо момче на леката атлетика? Ямаецът е първият атлет в историята, който печели спринтовете на 100 и 200 метра на една и съща олимпиада. Познат е на всички като най-бързия човек на планетата. Той е единственият атлет, който поставя рекорд с развързана обувка. Това се случва на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година в спринта на 100 метра, когато обувката, която Болт носи, се развързва в средата на състезанието. Това не му пречи да постави нов световен и олимпийски рекорд от 9.68 секунди. Дори с развързана обувка той не просто побеждава, а поставя нов рекорд.Щефи Граф и най-дългият престой на първо място в женския тенис


Щефи Граф е една от най-великите тенесистки на всички времена и едва ли има човек, който да го оспори. Има нещо, което я отличава от всички останали – никой, включително мъже и жени, не е стоял на върха на тенис ранглистата толкова време, колкото германката. Съпругата на легендата Андре Агаси остава на върха на женския тенис в продължение на 377 седмици или малко повече от 7 години.   

Лукас Ларинс

Писател и блогър

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може също да ви хареса:

Всички права запазени. 2024 © legea.bg