Футболната екипировка, от която се нуждаете

Футболът не изисква чак толкова сериозна екипировка като другите спортове. Идеята е да не се залага на много екипировка, а да се дава повече свобода на играча. Твърде много излишни елементи и аксесоари ще затрудняват движенията на играча и няма да му позволят да демонстрира най-доброто от себе си през официалните 90 минути. В тази статия сме събрали само основната екипировка, от която ще се нуждае всеки един играч.


Футболна тениска


Повечето футболни тениски се произвеждат от леки изкуствени материи, които са специално проектирани да поддържат играчите сухи. Тези екипи са изключително полезни и гарантират максималния комфорт на играча, но понякога излизат доста скъпи. На теория всяка тениска от лека материя с къси или дълги ръкави може да ви свърши работа. Все повече и повече производители на спортна екипировка започват да произвеждат футболни тениски, специално изработени жени.


Шорти


За шортите на играчите има съвсем символични изисквания, тъй като през годините различните играчи са носели всякакъв вид шорти – от широки къси панталони до съвсем къси шорти за тичане. Най-важното изискване, което трябва да имате към шортите, които ще носите е, че те трябва да ви осигуряват комфорт и свобода на движенията. Не ви препоръчваме единствено баскетболния тип шорти, които падат до под коляното.Чорапи


Футболните чорапи обикновено се произвеждат от дебел памук или от дебела и издръжлива изкуствена материя и най-често стигат до коляното. Тяхната основна задача е да предпазват краката от твърде много съприкосновения с бутонките и да покриват корите на вашите крака.


Футболните кори


Футболните кори са изключително важен аксесоар за всеки футболист. Футболът е изключително контактен спорт и краката ви ще бъдат подложени на съвсем реални сблъсъци и наранявания. Макар футболните кори да не могат да предпазват при тежки сблъсъци и единоборства, те предоставят защита за глезените ви. Има много видове футболни кори и кои от тях ще са подходящи за вас зависи много от стила ви на игра. Например: нападателите използват по-малки и леки кори за крака, докато защитниците и вратарите залагат на по-големи и далеч по-сигурни кори, които предоставят по-сериозна защита за краката.


Бутонки


Специфичните футболни обувки се предлагат в огромно разнообразие от форми, размери и цени. Единственото условие към тях е да прилягат плътно на стъпалото и да са изработени от здрава материя. Материалът трябва да издържи на огромното натоварване за обувката, породено от многобройните резки стартове, спирания и завъртания, които изпълват футболната игра.


Ръкавици


Футболните вратари са единствените играчи, които носят специални ръкавици, които да предпазват ръцете им при многобройните съприкосновения с топката. Както при всички останали видове спортна екипировка, така и тук възможностите от марки и модели са огромни. Трябва да се ръководите единствено от собствените си предпочитания и да откриете този модел футболни ръкавици, които да прилягат най-добре на формата на ръцете ви. Също така много важно условие за ръкавиците е да са изработени от здрав материал, който ще предпазва ръцете ви от нараняване.


Понякога в студено време или зимни условия и полевите играчи играят с ръкавици, но при тях единственото изискване към екипировката е нейната лекота и това да не пречи на движенията на играчите.  

Лукас Ларинс

Писател и блогър

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може също да ви хареса:

Всички права запазени. 2024 © legea.bg