В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка
Вход / Регистрация

Защо спортната екипировка е важна за децата

Спортуването е прекрасен начин децата ви да останат здрави и активни. Въпреки това, като родители на бъдещи звезди и таланти, вие трябва да ги предпазвате от контузии и наранявания. Повечето спортове са контактни, което означава, че винаги има риск от контузии, без значение от дисциплината, в която се състезава вашият син или дъщеря. Последните социологически проучвания показват, че много сериозен процент от нараняванията при 14-годишните или по-малките деца, са в следствие на контузия по време на спортна дейност. За да намалите шанса за сериозни наранявания на вашето дете по време на спорт, трябва да се уверите, че то носи подходяща предпазна екипировка.


Спортната екипировка предпазва от контузии

Независимо дали вашето дете е боксьор, баскетболист или футболист, всеки спорт крие своите рискове от наранявания и изисква определени предпазни марки. Носенето на качествена екипировка по време на тренировки и официални срещи, предпазва от наранявания най-чувствителните зони от тялото на вашето дете. В зависимост от спортната дейност, която вашето дете извършва, неговата екипировка може да варира, но най-важните елементи са:


Обувки, които да имат добро сцепление с настилката – за футбола това са бутоните, които се забиват в тревата и гарантират по-уверени и бързи крачки, а в баскетбола, това са високите кецове с дебела подметка, които не се пързалят върху паркета.

Силиконови протектори за уста – тези протектори са задължителни в силовите и контактните спортове. Те предпазват устата и зъбите от сериозни наранявания при съприкосновение. Особено при децата, чиято дентална структура току що е започнала да се оформя, по-сериозните наранявания в областта на челюстта може да наложат хирургическа интервенция.

Каски и шлемове за предпазване на главата – повечето спортове, в които участват деца или младежи, изискват носенето на каска или някаква друга форма на защита за главата. Възможностите за контузии на главата са хиляди, но най-опасни са мозъчните травми и сътресенията. Главата е най-уязвимата част от тялото и може да бъде обект на наранявания, както по време на рутинна тренировка, така и по време на официален мач. Снабдяването с качествен шлем за глава, който е предназначен конкретно за спортът, който вашето дете практикува, е от изключителна важност. Тези каски са проектирани така, че да предпазват зоните от главата, при които рискът от наранявания при спорт е най-висок.

Допълнително предпазване за лактите и коленете – много често, докато спортувате, се случва да нараните някой от крайниците си, като най-потърпевши от това са: лактите, коленете, китките и глезените. Защитни аксесоари като наколенки, налакътници, кори за глезени и ленти за китки, значително намаляват риска от фрактури, навяхвания, порязвания, охлузвания и скъсвания на различни важни мускулни влакна и сухожилия.


« Назад към всички публикации