В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка
Вход / Регистрация

Блог

 • Защо спортната екипировка е важна за децата

  Спортуването е прекрасен начин децата ви да останат здрави и активни. Въпреки това, като родители на бъдещи звезди и таланти, вие трябва да ги предпазвате от контузии и наранявания. Повечето спортове са контактни, което означава, че винаги има риск от контузии, без значение от дисциплината, в която се състезава вашият син или дъщеря. Последните социологически проучвания показват, че много сериозен процент от нараняванията при 14-годишните или по-малките деца, са в следствие на контузия по време на спортна дейност. За да намалите шанса за сериозни наранявания на вашето дете по време на спорт, трябва да се уверите, че то носи подходяща предпазна екипировка. 

  Прочети публикацията

 • Историята на футболните екипи

  Футболът е най-известният спорт в световен мащаб. Популярността му надхвърля тази на всеки друг спорт. Играе се от над 250 милиона души, в над 200 страни. В първите си варианти, футболът се заражда в Англия още в началото на XVIII век. По време на дългогодишната му и легендарна история, правилата се променят, популярността му расте, а играта става все по-вълнуваща и интересна. Каквито и промени да е претърпяла обаче, един аспект от играта остава непроменен и до днес – играчите винаги са носили някакъв вид спортно облекло.

  Прочети публикацията

 • От какво се нуждаете за партия тенис

  Тенисът е изключително вълнуващ и интересен спорт, водещ началото си от Франция в края на XII век. Днес хората, които играят тенис по целия свят са милиони. За да се насладите на партия игра на тенис са ви необходими тенис корт, подходящо облекло и специално оборудване, включващо топки, ракета и кордаж.

  Прочети публикацията

 • Кратка история на тениските тип поло

  Поло тениската е изработена от трикотажен плат, има мека яка и две или три копчета по деколтето. Въпреки че началото и произхода на поло тениската често са предмет на разгорещени спорове, статутът й на универсална дреха за спорта и свободното време е безспорен. Днес тя очертава забележителен възход от находчивите поло играчи и френските тенисисти до гардероба на милиони мъже по целия свят, лидери, президенти и внушителен таен агент.

  Прочети публикацията

 • Причини да започнете да тичате

  Със сигурност можете да си намерите множество причини и оправдания защо не бягате. Не ви остава достатъчно време, уморени сте след тежкия ден в офиса, кварталът ви не предлага добри условия, нямате подходящ спортен екип и т. н.  

  Прочети публикацията

 • Как да си изберете най-добрата ветровка

  Якетата, защитаващи от дъжд и вятър претърпяха съществена промяна през последните няколко години. Моделите, изработвани от евтини, недишащи найлонови материи, останаха в миналото. Модерните ветровки са много по-леки, а за производството им се използват висококачествени материали. Много хора си мислят, че е излишно да дават пари за толкова тънко яке. Но истината е, че именно опростената структура на ветровките и лекотата им ги правят толкова страхотни. Това е елемент от облеклото, от който може би смятате, че не се нуждаете, но облечете ли веднъж такова яке, то ще се превърне в неизменна част от вашия гардероб.  

  Прочети публикацията

 • Най-скъпите баскетболни обувки в историята

  Баскетболът е един от най-популярните и любими спортове в целия свят. Из цялото земно кълбо ще откриете фанатизирани фенове, които боготворят хора като Майкъл Джордан, Лари Бърд, Коби Браянт, Меджик Джонсън и Карим Абдул Джабар. Ако сте фенове на този зрелищен спорт, най-вероятно сте зачудили кои са най-скъпите баскетболни кецове в историята. Ако някога сте играли баскетбол, със сигурност сте наясно колко важна и необходима е правилната баскетболна екипировка и най-вече удобните и здрави баскетболни кецове. Правилно подбраното облекло ще ви даде усещане за стил и възможност да играете с истински ентусиазъм на звезда от NBA. Правилните и удобни баскетболни обувки ще ви дадат по-добър вертикален отскок и ще сведат до минимум възможността от подхлъзване и неприятни контузии.

  Прочети публикацията

 • Най-добрите футболни обувки в момента

  Във футбола обувките на играчите оказват голямо влияние върху тяхното представяне на терена. Сред факторите, които трябва да вземете под внимание, когато избирате футболните си обувки, са теглото на обувката, комфортност, дизайн, използваните технологии и материала, от който е направена спортната обувка. През последните години футболната екипировка и аксеарите започнаха да се развиват с невероятни темпове и това доведе до въвеждането на все по-нови и по-нови технологии от производителите на спортни обувки. 

  Прочети публикацията

 • Най-популярните футболни топки в момента

  С течение на годините и по време на големите европейски и световни първенства по футбол сме виждали наистина страхотни и впечатляващи модели футболни топки. През миналата година световното първенство по футбол добави още един член на залата на славата на футболните топки. През последните години всички световни производители на футболна екипировка и аксесоари отбелязаха невероятно израстване и с тези темпове на развитие на индустрията можем само да гадаем с какво ще ни изненадат за следващите големи първенства. Докато чакаме следващите шедьоври на спортните гиганти Nike и Adidas сме ви подготвили списък на най-добрите футболни топки, които можете да намерите в момента на пазара. 

  Прочети публикацията

 • История и развитие на баскетболните екипи

  Баскетболът е игра, която се играе повече от век. В началото е бил замислен като семпла игра и семплата игра е изисквала съвсем семпли екипи. Шорти, ризи, чорапи и вече сте готови да се впуснете в изкуството на забиването на топка в кошница за праскови, за да спечелите понякога заветните 2 или 3 точки за своят отбор. Когато е дадено началото на тази велика игра не са били предвидени спортни екипи за нея, затова хората са я играели със своите ежедневни дрехи.  

  Прочети публикацията

 • Тичане за начинаещи - екипировката, от която се нуждаете

  Ако все още сте начинаещи в бягането, със сигурност ще се чувствате объркани от огромното количество информация и предложения за спортна екипировка, които идват от по-напредналите бегачи. Вероятно се чудите дали наистина имате нужда от всичко това, за което те говорят. В тази статия ще ви обобщим всичко, от което се нуждаете, за да започнете да се занимавате с бягане и да изградите своя собствен стил.  

  Прочети публикацията

 • Волейболната екипировка, от която се нуждаете

  Над 800 милиона души в света са открили своята страст към волейбола. Този спорт води началото си от Америка преди повече от 117 години. Волейболът предоставя страхотно натоварване за тялото и навероятна тренировка за голям брой мускулни групи. Независимо дали играете професионално или с приятели, ще се нуждаете от определени елементи спортна екипировка, която да ви позволи да използвате максимума от физическите си възможности и в същото време да ви предпази от конутизии.  

  Прочети публикацията

 • Футболната екипировка, от която се нуждаете

  Футболът не изисква чак толкова сериозна екипировка като другите спортове. Идеята е да не се залага на много екипировка, а да се дава повече свобода на играча. Твърде много излишни елементи и аксесоари ще затрудняват движенията на играча и няма да му позволят да демонстрира най-доброто от себе си през официалните 90 минути. В тази статия сме събрали само основната екипировка, от която ще се нуждае всеки един играч.  

  Прочети публикацията

 • Баскетболната екипировка, от която се нуждаете

  Едно от най-хубавите неща в баскетбола е, че не е свързан със сериозна и задължителна баскетболна екипировка, без която да не можете да го практикувате. Все пак има някои освовни неща, които задължително трябва да сложите в спортния си сак, за да предпазите себе си и останалите на игрището от неприятни контузии и наранявания.  

  Прочети публикацията

 • Най-великите баскетболисти на всички времена

  Измежду хилядите мъже, които са играли в Националната баскетболна асоциация през последните шест десетилетия, повечето вече са забравени, но има такива имена, които ще се помнят дълго благодарение на изявата си. В тази статия ще отдадем заслужена почит на някои от най-големите величия в историята на баскетбола. Дами и господа, представяме ви членовете на „Залата на славата“, с чиито имена се свързва златният стандарт в съвременния баскетбол.  

  Прочети публикацията

 • Най-великите футболисти на всички времена

  Футболът е най-известният и обичан спорт в света, а футболните звезди са истински герои за милиони деца по целия свят. През повече от 100-годишната си история футболът е дал на света хиляди незабравими емоции и ни е правил свидели на истински титанични сблъсъци. Футболът е бил повод за много радост и сълзи, а футболните стадиони са се превръщали в истински гладиаторски арени, където велики атлети са писали спортната история, която да остане като наследство за много поколения напред. В този материал ще отдадем заслужена чест на някои от най-великите играчи и членове на футболната „Зала на славата“.  

  Прочети публикацията

 • Най-доминиращите атлети в света на спортта

  В основата на всички спортове винаги е лежало понятието „съревнование“. Най-важното не винаги е победата на всяка цена, а по-скоро да покажеш, че си по-добър от противника си. Физическата подготовка и талантът не винаги са достатъчни, за да се превърнете в легенда. Светът е пълен с талантливи хора, които могат да постигат невероятни неща, но много малко са тези, които наистина остават в историята и се превръщат в „Златен стандарт“ в своята област. Това са хора като Майкъл Джордан, Марадона, Пеле, Пийт Сампрас, Христо Стоичков и още хиляди спортни легенди, които са оставили своите имена със златни букви на страниците на спортната история. Понякога превъзходството на останалите не е достатъчно... Понякога просто трябва да доминираш над тях!  

  Прочети публикацията

 • Най-невероятните спортни рекорди

  Вярвате или не, но в света на спорта понякога ставаме свидели на изумителни неща, които просто са твърде невъзможни дори човек да си ги представи, а какво остава и да ги направи на практика. Истината е, че в света на спорта има някои рекорди, които просто няма как да бъдат покорени. Понякога се случва атлет не просто да прескочи границите на собствените си възможности, а да прескочи границите на възможното. В този материал ще ви представим няколко спортни рекорда, които просто са твърде изумителни, за да бъдат подобрени.  

  Прочети публикацията