Баскетболната екипировка, от която се нуждаете

Едно от най-хубавите неща в баскетбола е, че не е свързан със сериозна и задължителна баскетболна екипировка, без която да не можете да го практикувате. Все пак има някои освовни неща, които задължително трябва да сложите в спортния си сак, за да предпазите себе си и останалите на игрището от неприятни контузии и наранявания.


Баскетболни кецове


Играчите трябва да носят удобни баскетболни кецове. Има много и различни видове баскетболни обувки, които се различават по производител, модел, дизайн, цена, твърдост на подметката и още хиляди други фактори. Ние препоръчваме да изберете кецове, чиято цена отговаря на вашите възможности. Няма нужда да харчите огромни суми пари за кецове, с които ще спортувате. Това, на което трябва да обърнете внимание, когато избирате кецовете, е тяхната височина и дали предпазват достатъчно добре вашите глезени и ходила. Кецовете трябва да правят и много добър контакт с паркета или настилката, за да позволяват на играча да извършва сигурно и уверено своите движения без да има риск от усуквания на глезените или неприятни разтягания.


Спортни чорапи


Играчите трябва да носят по два чифта спортни чорапи. По този начин ще осигурите още по-голяма защита и допълнителен комфорт на своите стъпала и ходила.


Спортни шорти


Играчите трябва да играят с по-широки и удобни спортни шорти. Това им позволява да се движат значително по-бързо и без ограничения за техния разкрач или сгъване на краката. Въпросът за дължината на шортите често е бил обсъждан. В миналото се е играело със значително по-къси шорти, а днес се играе с широки шорти до коляното. Въпросът за дължината е субективен и трябва да бъде подчинен единствено на вашите лични предпочитания.


Баскетболните екипи (Тениски/потници)


Баскетболът винаги се е асоциирал с широките баскетболни потници, с които атлетите спортуват. Те трябва да бъдат от лека материя, която не спарва кожата и осигурява комфорт на играчите. Интересна тенденция дори сред някои от отборите в NBA през последните сезони е използването на тениски вместо потници. Мненията около използването на спортни стоки са разделени в двете крайности: някои ги намират за изключително неудобни, докато други твърдят, че осигуряват много по-добър контрол върху работата на раменете и повишават точността на стрелбата от разстояние.


Допълнителни аксесоари


Налакътници
 – Баскетболът е изключително контактен спорт. Налакътниците са аксесоар, който не се слага за ваша защита, а по-скоро за защита на останалите от самите вас. Покривайки лактите си с налакътник, се намалява риска от неволен удар върху някой от останалите играчи.


Наколенки
 – Добре е играчите да носят наколенки по време на игра, тъй като колената са една от най-уязвимите части от тялото по време на игра. Рискът от падане, натъртване и охлузване е постоянен в баскетбола и поради тази причина наколенките са едни от най-съществените аксесоари, които трябва да носите, когато играете.


Очила и протектор за зъби
 – всеки, който е ставал неволна жертва на бъркане в очите по време на единоборство ще ви каже, че това е едно от най-неприятните наранявания, които можете да получите по време на игра. По тази причина е много полезно да използвате очила, когато играете и друга важна добавка е използването на протектор за зъбите, който ще ви спести значителни разходи за зъболекар, ако вашите противници са привърженици на грубия и брутален стил на игра на Рон Артест.  

Лукас Ларинс

Писател и блогър

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може също да ви хареса:

Всички права запазени. 2024 © legea.bg