нашата компания

Да започнем

LEGEA е дългогодишен дистрибутор и представител на европейски марки за спортна екипировка. От 2012 г. италианска  фирма  представлява  спортна екипировка  за България. За това време много спортни клубове и федерации ни се довериха и останаха доволни от своя избор

Сътрудничество

Италианска спортна компания

LEGEA е техническият спонсор на националните отбори на Черна гора и Гибралтар, а също така спонсорира водещи отбори като Palermo, Cosenza calcio, Reggina calcio и Livorno calcio (Италия), Nac Breda и N. E. C. (Нидерландия), TNS и CARMARTHEN TOWN FC (Уелс), CD Feirense (Португалия), Lommel United (Белгия), FC CHERNOMORETS и Futbol’nyj Klub L’vivin (Украйна), Spatak subotika (Сърбия), NK Celje (Словения), LEVADIAKOS и Athlītikī ENŌSĪ larisas 1964 (Гърция), Ermis aradippou (Кипър) и много други в цяла Европа.

 

По време на Световното първенство по футбол през 2010 г. Legea спонсорира севернокорейския футболен отбор.

Според компанията: "Мнозина ни питат какъв интерес бихме могли да имаме от спонсорирането на Северна Корея и дали това не е равносилно на негативна реклама, но ние не сме съгласни... няма негативна реклама.

Legea

Legea (стилизирано като LEGEA) е италианска компания за спортно облекло, основана през 1993 г. от братята Джовани, Емилия и Луиджи Аканфора. Тя е една от най-популярните марки сред италианските аматьорски футболни отбори, след което разширява дейността си до професионалните клубове.